CAMİ HALISI

31.08.2015 23:22

 

CAMİ HALISI HAKKINDA GENEL BİLGİLER

 

                Halı, rahat ve sıcak bir zemine ihtiyaç duyulan her yerde kullanılmaktadır. Camiler de bu yerlerin başında gelir. Müslümanlık dininin ibadet yeri olan camilerde namaz kılmak için düz, hijyenik, sıcak ve rahat bir zemin oluşturmak için halıya ihtiyaç duyulmaktadır.

CAMİ HALISI ÇEŞİTLERİ

                Cami halıları akrilik, polipropilen, polyamid veya yün olabilir.

·         Akrilik cami halısı: Akrilik iplik sentetik iplikler arasındaki dayanımı, dolgunluğu ve yumuşaklığı açısından yüne çok yakın bir iplik türüdür. Akrilik cami halıları hacimli oluşu ve esnekliği sayesinde yüne en yakın görünüm ve hisse ulaşmamızı sağlar. Yün halılarla kıyaslanacak olursa akrilik halılar daha ekonomik olmakla beraber, çok daha fazla parlak ve canlı renk seçme olanağı sunar. Akrilik cami halısı yağa, kimyasallara, keçelenme ve aşınmaya karşı dirençli bir üründür, güve yemez, iz yapmaz. Akrilik ipliğin renk haslığı sayesinde güneş ışınlarından etkilenme düzeyi minimumdur, renk solması görülmez. Akrilik cami halıları kolay temizlenme özelliği ile de kullanıcılara kolaylık sağlamaktadır.

·         Polipropilen cami halısı: Polipropilen cami halıları canlı renklerle cami halısı alanında ekonomik seçenekler sunmaktadır.Alev almazlık özelliği mevcuttur. Aşınma ve lekelenmeye karşı oldukça güçlüdür. Kolay temizlenebilir. Oldukça ekonomik bir halı çeşididir.

·         Polyamid cami halısı: Polyamid cami halıları alev almaz ve çok kalitelidir. Uzun ömürlüdür. Yıllarca canlılığını muhafaza eder. Kolay boyanabilirliği sayesinde sık tercih edilir. Nem ve küfe karşı direnci ile dikkat çeker. En popüler iplik çeşidi olan naylondan üretilen polyamid halılar yıpranmaya karşı dayanıklıdır.

·         Yün cami halısı: Yün, hayvansal kıl kökenli doğal bir elyaf türüdür. Yün cami halısı yumuşak ve dolgundur. Çok sıcak tutar ve rahat bir zemin oluşturmak için idealdir. Alev almazlık özelliği üst düzeyde olup doğal elyaftan üretilmektedir. Parlak renkleriyle yüzyıllardır tercih edilen halı çeşididir.